“Flutter nedir, hangi alanlarda kullanılır, syntax yapısı nasıldır? ” gibi soruların yanıtlarını, Flutter öğrenmeye başlamadan önce biliyor olmalısınız.
2020 yılında mobil uygulama teknolojileri arasında cross platformların önemi önceki yıllara göre çok daha fazla.
Bu yazıda; Google’nin 2017 yılında duyurmuş olduğu ve dünya üzerinde ciddi olarak merak uyandırmış Flutter teknolojisini teorik olarak inceleyerek, hangi amaçlar doğrultusunda kullanılabileceğini, nerelerde tercih edilmesi gerektiğini açıklayarak Flutter’ı öğrenebileceğiniz en iyi kaynaklar listesi hazırladık.
Flutter Nedir?
Flutter, Google tarafından geliştirilen ve Mayıs 2017’de yayınlanan ücretsiz, açık kaynak kodlu bir cross platform geliştirme SDK’sıdır.
Flutter, Dart adında bir programlama dili kullanılır. Dart, Google tarafından 2011’de oluşturulmuş, her geçen yıl kendini geliştirerek yoluna devam etmiştir.
Flutter’ın hot-reload özelliği ile kod üzerinde yaptığınız küçük bir değişikliği aynı zamanda uygulamanız üzerinde görebilirsiniz. Bu hızlandırma özelliğinden kaynaklı olarak genelde fikrinizi hızlıca birilerine sunmak istiyorsanız Flutter’ı tercih edebilirsiniz.
Flutter’ı diğer cross platform mobil uygulama teknolojilerinden farklı kılan özelliği ise yazılan kodun direkt olarak native çıktısının alınmasıyla birlikte araya köprü girmesine olanak sağlamadan çıktı üretmenizi sağlar.
Flutter ile Neler Yapılabilir?
Mobil uygulama geliştirme konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Flutter doğru bir başlangıç olacaktır.
Flutter, daha önceden kodlama bilmeyen kişilerin zorlanmayacağı geliştirme ortamıdır.
Flutter ile geliştiriciler, cross platformlu mobil uygulamalar geliştirerek hem maliyetten hem de zamandan tasarruf edebilirler. Arayüz tasarımcıları ise Android ve iOS platformlarına uygun, daha başarılı uygulamalar tasarlayabilirler.
İlk Yorumu Siz Yapın